Вторият ден от турнира по джага на Gong.bg изпълни своята мисия и осигури на престрашилите се забавление и чудесно настроение в края уикенда. На 3 юни масите бяха свободни за всички желаещи да покажат уменията си или да направят своите първи стъпки в играта без значение на възраст, пол и… клубни пристрастия. Нито горещото време до обяд, нито дъждовните следобедни облаци прекършиха ентусиазма край ръчките.

В съботния ден 34 отбора участваха в състезателната програма на турнира, който бе част от инициативата „България спортува”. Отборите, които задължително се състояха от непрофесионалисти, демонстрираха впечатляващи умения, а в крайна сметка шампион станаха а момчетата от „Мишки, рокери от Марс”. Те си осигуриха екскурзия до Русия и билети за мача между Белгия и Тунис, предоставени чрез любезното съдействие на туристическа агенция „Кондор Холидей”.

Неделният ден предостави поле за изява пред всички, които посетиха спортния кът на Gong.bg до Лятната сцена в парк Борисова градина. Интересът към футбола на маса не стихна през целия ден, като в немалка част от времето желаещите да развъртят „петиците” трябваше да търпеливо да изчакат някоя от четирите маси да се освободи. Естествено, най-малките винаги се ползваха с предимство!

През цялото време официални лица от Българаската федерация по футбол на маса, без които турнирът по джага на Gong.bg едва ли би бил възможен, бяха насреща, за да дават и уроци на онези, които искаха да напреднат в познанията си относно играта.

Повече за правилата на джагата можете да откриете ТУК!